Wetenschap de klas in!

Boeken

Wetenschappelijke doorbraken de klas in!

De boekenreeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in' biedt inspiratie en concrete handvatten aan leraren om zelf met wetenschap in de klas aan de slag te gaan. Stap voor stap laten we je zien hoe je kinderen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek. 

Klik op het boek voor de bijbehorende materialen, werkbladen, links en filmpjes. 

    7. Malaria, Jheronimus Bosch en Geheugen
    6. Molecuulbotsingen, Stress en Taal der Zintuigen
    5. Typisch Nederlands, Elkaar begrijpen en Het oog
    4. Higgsdeeltje, Netwerken in het brein en Wonderkind
    3. Waarnemen en bewegen, Onder invloed en Gevaarlijke ideeën
    2. DNA, Gedrag en Infecties onder de loep
    1. Angst, Grafeen en Denkbeelden over het begin

 
INHOUD BOEKEN

In alle boeken vind je een leidraad onderzoekend leren, waarin het zevenstappenmodel van de didactiek van onderzoekend leren stap voor stap wordt uitgelegd. Deze leidraad wordt elk jaar herzien op basis van nieuwe kennis uit de literatuur en ervaringen in de klas. Gebruik daarom altijd de leidraad uit het meest recente boek. Deze is hier beschikbaar.

Elk boek bevat drie thematische hoofdstukken. Per thema krijg je eerst meer achtergrondinformatie over de wetenschappelijke doorbraak. Vervolgens worden verschillende activiteiten beschreven voor in de klas. De activiteiten stimuleren de leerlingen om zelf een eigen onderzoeksvraag te bedenken bij het thema.

VERSCHILLEN TUSSEN BOEK 1 t/m 7

In boek 1 t/m 3 zijn de projecten beschreven vanuit de ervaringen van de deelnemende leraren. Leraren beschrijven daarin hoe ze het project in de klas hebben uitgevoerd. Vanaf boek 4 worden de activiteiten concreet en in detail beschreven, zodat ze nog makkelijker zijn uit te voeren in de klas.

Bestel het boekenpakket 

Vanaf nu is het mogelijk om de gehele boekenreeks `Wetenschappelijke doorbraken de klas in' (boek 1 t/m 7) te bestellen voor maar liefst €45,00 incl. BTW. 

>> Bestellen