Wetenschap de klas in!

Boeken

In de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' laten we zien hoe je wetenschap in het basisonderwijs brengt via onderzoekend leren. In elk boek staan drie wetenschappelijke thema’s centraal. Elk thema bevat een beschrijving van de inhoudelijke achtergrond en een reeks activiteiten. Daarnaast beschrijven we stap voor stap hoe je leerlingen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek. De boeken zijn een inspiratiebron voor leraren die wetenschap en onderzoekend leren de klas in willen brengen!

 

Inhoud boeken

Klik op het boek om meer over de inhoud te lezen en te bestellen.

Een aantal hoofdstukken zijn vertaald en gebundeld in een Engels boek: Language of the senses, DNA, Understanding each other, The Higgs boson

Vanaf boek 4 zijn alle activiteiten concreet en in detail beschreven, zodat ze makkelijk zijn uit te voeren in de klas. In boek 1 t/m 3 zijn de projecten beschreven vanuit de ervaringen van de deelnemende leraren.

Bestel het boekenpakket 

Vanaf nu is het mogelijk om de gehele boekenreeks `Wetenschappelijke doorbraken de klas in' (boek 1 t/m 7) te bestellen voor €60,00 incl. BTW. 

>> Bestellen